woensdag 21 november 2012

Dag van de kleine anarchie


Op deze sombere dag voel ik een diepe bezorgdheid over me komen als een natte, hemelsblauwe vaatdoek op een diepgroene weide.

Wat is dat toch? Wat is dat toch met onze westerse beschaving?
Wij gaan ten onder aan een tsunami van regelnichte- en neverij, wij worden begluurd, gewikt en gewogen.
Vergeten we de rits van onze broek dicht te trekken, worden we opgepakt voor exhibitionisme, een pistolet eten in het openbaar staat gelijk met zware vervuiling en allerlei klimatologische problemen.

We moeten daar iets aan doen en als eerste stap had ik gedacht aan een dag van de kleine anarchie, een dag waarop we met z'n allen even buiten de lijntjes kleuren.
Alle grote revoluties zijn begonnen met een kleine stap.

Ik heb diep nagedacht en hier volgen enkele mogelijke activiteiten; je kan er een activiteit uit kiezen die bij je past, of zelf iets verzinnen, je doet maar. De meeste activiteiten kan je alleen volbrengen, voor sommige heb je hulp nodig (ik denk aan onze actie rond Syrië, pakweg een man of vijf).

Lees en kies:

- Verkoop steunkaarten ten voordele van de dag van de kleine anarchie

- Pis tegen een boom; of boven een open rioolput.

- Rook een sigaret in het bijzijn van een kind. (Bel wel onmiddellijk daarna spoed.)

- Geef ootmoedig toe dat je nooit het slachtoffer bent geweest van een pedofiele pater, leraar, nonkel of tante, nooit van een tirannieke vader of baas - annex verkrachter, Dexia, Gaia of het weerbericht. Voeg eraan toe dat je je daarover niet eens schaamt.

- Roep alle beschikbare getuigen van jehova bij elkaar en zeg hen dat hun god zijn schapen niet geschapen heeft om deur aan deur te gaan mekkeren.

- Als de joden, vervelende kwasten eerste klas, met hun eigen miserie mogen lachen, dan mogen wij dat ook; schroom je er dus niet voor om te zeggen dat de verkeersproblemen rond Genk nu eindelijk opgelost zullen raken.

- Pis nog eens en rook een sigaret.

- Span prikkeldraad rond Syrië en zeg hen dat ze het probleem als grote mensen onder elkaar moeten uitpraten. Zeg hen dat ze misschien niet goed opgelet hebben, maar dat hun god het zo gewild heeft. Ze zullen verrast zijn! Zeker als je er eraan toevoegt dat wij ook nooit, maar dan ook nooit,opgelet hebben.

- Slacht een schaap en eet het op.

- Verkoop wafels ten voordele van de dag van de kleine anarchie.

- Om de verkeersborden hun waarheid terug te schenken: verplicht je kind(eren) vandaag op straat te spelen, verkeer of geen verkeer, ze (de automobilisten) moeten maar voorzichtig zijn.

- Zeg tegen je buurman dat zonnepanelen passé zijn en dat jij biologisch geteelde maïspanelen besteld hebt.

- Drink je ladderzat en waggel door de straten tot je een agent tegenkomt en zeg hem dat hij de rest van de dag vrijaf krijgt; als ze je 's anderendaags vrijlaten, pis dan tegen de dichtstbij staande boom.

- Ga op zoek naar een dame of heer met een poedel en geef het beest zo'n schop onder z'n kont dat hij aan luipaardsnelheid door het zwerk klieft.

- Bel Paul Marchal en vraag hem of hij het land niet zou willen leiden.

- Kijk vandaag naar geen enkel kookprogramma. Eet niets, maar dan ook niets dat ook maar in de verste verte in aanmerking komt om gezond genoemd te worden.

- Steel een appel (vandaag niet opeten!) en leg een banaan in de plaats.

- Ga niet joggen, doe niet aan spinning, waag je niet aan seks. (Dat laatste was maar om te lachen. We mogen toch nog eens lachen!)

- Verkoop foto's van mij (met handtekening!) ten voordele van de dag van de kleine anarchie.

Zo, vriendjes allemaal, dit was maar een kleine greep uit de talloze mogelijkheden op onze dag van de kleine anarchie. Ik verwacht er veel van, vooral van Paul Marchal. En natuurlijk van de steunkaarten, de wafels en de foto's.

Nu moeten we alleen nog, allemaal samen, op zoek naar een geschikte datum. Het mag niet te koud zijn, in verband met dat pissen. Ik zal jullie de meest geschikte datum wel doorsturen en dan kunnen we, allemaal samen, beslissen.

Cave canem!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten