dinsdag 26 april 2011

geil

Er zijn geen mooie woorden en er zijn geen lelijke woorden en toch vinden we bepaalde woorden mooi en andere lelijk.
 Het is subjectief.
Nu zal je zeggen: dat weet ik ook wel, als je echt niks beters te doen hebt dan dat soort onzin uitkramen, sluit dan je computer af en ga de plantjes water geven.
Wacht even, er komt seks, en dat werkt nog altijd, ondanks alle mogelijke overkill; zet een frisse borst op je frontpagina en je krant is nog steeds uitverkocht.
We zijn dan wel geen Romeinen, we zijn wel rare jongens.
En toch is er iets raars aan de hand; voor onze elementaire behoeften hebben we doorgaans genoeg woorden die mensen mooi kunnen vinden, behalve in 'de seksuele sfeer'.
Over eten kunnen we praten in lyrische bewoordingen, het zal behoorlijk Frans klinken, maar alla, je kan erbij wegdromen.
Probeer dat maar eens met seks.
Je zal maar het slachtoffer zijn van een zin als: 'Ik sta heet en wil je neuken'; zo iemand sla je toch de hersens in met een pikhamer, zelfs al is het je eigen man.
Het krioelt van de stomme en lelijke woorden in 'de seksuele sfeer'
Word jij hitsig van 'masturbatie' (uit het bankwezen), 'poepen' (stront aan de knikker), 'naaien' (voor de missies),  'kut' (cinema), 'het penseel van de liefde' (idioot)?
Maar het allerstomste en allerlelijkste woord vind ik 'geil'. Wat een woord. Mij doet het denken aan een garnizoen soldaten dat na een veertiendaagse viagrakuur in de woestijn neerstrijkt in een loods waar de verlepte hoeren tot aan hun enkels in het zaad staan en de doodgemepte én levende dikke, zwarte bromvliegen de muren sieren en helemaal niet aan een ranke deerne kroelend in het malse gras onder een sterrenhemel van eeuwig geluk.
Wij willen blijkbaar gestraft worden voor ons zondig gedrag en omdat de Heer wel wat beters te doen heeft kastijden wij onszelf via onze woordenschat. Het ligt wel goed, maar het klinkt vreselijk.

P.S. Over 'lul' zullen we maar zwijgen, zeker.

P.S Ik zie één uitzondering: poes(je). En dat moeten we dan nog bij de dieren gaan halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten